Lessen en instructie

Lessen

Alle lessen worden groepsgewijs gegeven met maximaal 6 personen. Voor de jeugdclub geldt een maximum van 8 personen. 
De lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs en instructrices die zelf op hoog niveau actief zijn in de paardensport.

Jeugdclub Springen & rijvaardigheden

De lessen van de jeugdclub zijn gericht op ruiters tussen de 10 en 16 jaar die beschikken over basisvaardigheid paardrijden. Graag nodigen wij jou uit om een keer te komen kijken naar de gevarieerde lessen die worden gegeven door onze bevlogen instructrices. In onze jeugdlessen wordt veel aandacht besteed aan het plezier in het rijden, de band tussen ruiter en pony/paard en het gezellig clubgevoel onderling. Met regelmaat wordt in de les gedaan aan pony-voetbal, TREC oefeningen, Barrel-race, en vele andere spelen. Uiteraard wordt in elke les ook aandacht besteed aan een goede basis voor het berijden van pony/paard en worden voorafgaand aan dressuurwedstrijden proefjes geoefend.

Pony- en Paarden dressuur

Dressuurlessen voor pony’s en paarden worden gegeven door Marga van Schaik (vrijdag) en Elsemiek van Schaverbeke (donderdag). De lessen vormen de basis voor de beginnende en gevorderde wedstrijdruiter.

Paarden springles

Paarden springles
Op dinsdagavond wordt voor de beginnende en ervaren springruiter een springles verzorgd. 
In het winterseizoen wordt om de week op het wedstrijd indoor oefenparcours gesprongen onder leiding van de instructeur.

Proeflessen

Kandidaat-leden kunnen na overleg met het bestuur twee proeflessen rijden. Wil je komen proeflessen, stuur dan even een mail naar naar secretariaat@ppsvdespreng.eu

Lesuren

PPSV lesdagen en -tijdstippen:

DAGSOORT LESTIJDSTIP
Dinsdag
Jeugdclub springen18:30 – 19:15u

Paarden springen
19:15 – 20:00u
Paarden springen

20:15 – 21:00u
DonderdagJeugdclub dressuur18:30 – 19:15u
Paarden dressuur

19:30 – 20:15u
VrijdagPaarden dressuur19:00 – 19:45u
Paarden dressuur 20:00 – 20:45u

Voor de snelle communicatie tussen leden en instructrices wordt gebruik gemaakt van een groeps-Whatsapp. Wijzigingen en afzeggingen worden op deze manier gecommuniceerd.

De instructrice houdt een presentielijst bij en als blijkt dat meerdere leden afwezig zijn, kan met de lestijden geschoven worden. In verband met evenementen kunnen lessen uitvallen of verschuiven. Gemiddeld worden er 42 per soort les, per jaar verzorgd. 

Zomer- en winterstop

Vanwege het gebruik van de accommodatie voor zomerkampen, een grote bron van inkomsten voor de Stichting, wordt in de zomer een lesstop van 6 weken ingelast. Rond de kerstdagen en oud- en nieuwjaar zijn er twee weken geen activiteiten.