Onze instructeurs en instructrices

Elsemiek van Schaverbeke

Mijn naam is Elsemiek van Schaverbeke. Ik heb de opleiding paardenhouderij van AOC de Groene Welle gedaan. Daarna ben ik veder gaan studeren en heb de Orun instructeursopleiding gedaan, deze heb ik t/m niveau 4 succesvol afgerond. Daarnaast heb ik mijn diploma van de opleiding van het ICPBC International College Professional Bitfit Consultant. Sinds 2014 heb ik mijn eigen bedrijf waar ik lessen verzorg. Ik geef les bij verschillende verenigingen en heb al verschillende paarden opgeleid naar het Z2.

Wat ik belangrijk vind tijdens het lesgeven
In mijn lessen streef ik er naar om op te bouwen vanuit ontspanning en ongedwongenheid en vanuit hier naar de aanspanning te gaan rijden. Hierbij vind ik het vooral belangrijk dat het paard goed rechtgericht is, een goede tempocontrole heeft, goed nageeflijk loopt, los door het lijf beweegt en goed reageert op de kleinste hulpen.